5 gode grunde til at få højtryksrenset terrassefliserne

Udendørs fliser vil helt naturligt skulle modstå meget igennem deres levetid. De helt grundlæggende faktorer som temperatursvingninger, frost og sollys vil tære på selv de mest hårdføre fliser på den lange bane. Det går ikke kun ud over den umiddelbare fremtoning af fliserne men kan også forårsage revner og sprækker med tiden, som vil medføre reparationer eller i værste fald udskiftning af hele terrassen. Generelt har mos og alger også generelt gode levevilkår på terrassefliser og disse uønskede bekendtskaber kan være temmelig besværlige at fjerne uden det rette udstyr og ekspertise, særligt jo længere tid der går.

Som med alt andet i dit hjem er det vigtigt at få renset dine terrassefliser grundigt med jævne mellemrum for at holde dem flotte året rundt. Men det er ikke kun kosmetiske fordele, der er i spil. Der er andre og mere tungtvejende grunde til, at det betaler sig at holde dine terrassefliser fine og rene.

Forlænger din terrasses levetid
Regelmæssig rens giver naturligvis en flottere finish – ikke bare på den korte bane, men også i længden. Særligt betonfliser bliver fyldt med skidt, mos, alger, pletter fra planter m.m. Disse ophobes med tiden og slider på betonen. At få renset havefliserne på regelmæssig basis forhindrer denne ophobning og får både terrassen til at se ny og levende ud, samtidigt med at levetiden forlænges og sparer dig penge i det lange løb.

Forøger dit hjems værdi og gør det lettere at sælge
Naturligvis er det altid rart, når gæster bliver imponerede og med det samme lægger mærke til, hvor velplejet din terrasse ser ud. Det er også en bonus hvis du fx. skal sælge dit hus, da det giver potentielle købere tryghed og en forvisning om at hjemmet er blevet holdt ved lige gennem tiden.

En terrasse der fremstår beskidt og misligeholdt nedbringer samtidigt værdien på dit hus. Der er generel enighed blandt ejendomsmæglere om, at en terrasse der er skinnende ren og velholdt har en positiv indvirkning på den eventuelle salgspris på dit hus.

Godt for familiens helbred
Det lyder måske som en vild påstand, men en beskidt terrasse betyder ophobning af bakterier, som endda kan sprede sig til dine havemøbler. En sådan kombination hvor fx. skimmel, meldug og alger ophobes kan måske virke harmløse for mange, men får disse organismer får lov at ligge uberørt hen igennem længere tid, har bakterierne tid til at formere sig og kan være medvirkende til at forårsage allergi.

Udvikling af fx. allergi vil nok typisk kun forekomme i sjældne tilfælde, men under alle omstændigheder er det ikke sundt at færdes i et bakteriefyldt miljø. Særligt hvis der er børn eller kæledyr i hjemmet, som for det meste har en naturlig tendens til at komme lidt tættere på elementerne, når der udforskes og leges, er der ekstra god grund til at få fjernet sådanne potentielle sundhedsrisici.

Regelmæssig rens af havefliserne vil fjerne disse organismer fra dine fliser og dermed medvirke til at skabe et sundere miljø for hele familien.

Højtryksrens kommer mere i dybden på problemet
Omend den gammeldags metode med knofedt kan give pæne resultater er det bestemt ikke så sjovt eller nemt som man måske lige skulle tro. Det vil typisk tage en rum tid at få al skidtet fjernet fx. med en børste. Resultatet kan dog blive ganske pænt, men man kommer ikke nær så meget i dybden på fliserne, som man gør med en grundig højtryksrens.

Godt for miljøet
Ydermere anvender vi ved højtryksrens ikke skadelige kemikalier hvilket også er sundere for miljøet. Derudover kan en professionel højtryksrens anbefales da man typisk vil anvende mindre vand, end hvis du gør det selv med en haveslange.

Imprægnering og fugesand forstærker det gode resultat
Efter en højtryksrens er der generel enighed blandet eksperter om at imprægnering og fugesand er af største vigtighed. Lægges fx ikke nyt fugesand akkumuleres skidt lettere på terrassen, og ukrudt får samtidigt bedre vækstbetingelser mellem fliserne. Vand kan ligeledes lettere trænge ned og i værste fald føre til forskubbelse af fliserne. Derudover vil efterfølgende imprægnering bevirke at alger, mos og skidt har sværere ved at sætte sig, samt det beskytter det nye fugesand fra at erodere hurtigere – desuden beskytter det fliserne mod at falme.

Alt i alt er der altså mange gode grunde til at få renset og imprægneret terrassefliserne. Gør det selv rens er naturligvis altid en mulighed, men når udgifter til højtryksrenser samt tid og besvær regnes ind, er det for de fleste ikke det værd. Professionel rens af havefliserne giver som oftest også det bedste resultat hvilket samtidigt betyder det ikke skal gøres så ofte. En erfaren rensetekniker kan ligeledes afgøre hvilke pletter og rensemidler er mest optimale at anvende i det konkrete tilfælde, uden at det skader overfladen på dine fliser.

Hvis du ikke har mod på opgaven selv er du altid velkommen til at kontakte os, så vender vi hurtigt tilbage med et godt tilbud på rens af dine fliser.

Ring Email

Kontakt os

Flisepest - Fliserens - Rens af FliserFlisepest - Fliserens - Rens af Fliser

Bliver klogere på fliserens og alger

Jysk Algeservice

HELE DANMARK ER VORES ARBEJDSPLADS

Algerne gror over hele Danmark, og om du bor på Sjælland, Fyn eller i Jylland, så er vi klar til at komme forbi dig, og hjælpe dig i din kamp imod algerne.

Kontakt os i dag og få et skarpt tilbud

Ring Email

Kontakt os