Alger og algebekæmpelse - hvad er alger på fliser og hvordan bekæmpes de?

Alger findes i mange forskellige størrelser, farver og ikke mindst typer. Hvadenten der er tale om røde, sorte eller grønne alger der gror på dine fliser eller murværk er de fleste helt ufarlige for mennesker. De kan dog gro og sprede sig utroligt hurtigt, hvorfor det er vigtigt at tage hånd om problemet så hurtigt som muligt med en god omgang algerens. Algebekæmpelse

Alger er tilstede i jorden og sender sporer igennem luften, som sætter sig på tag, terrasse, indkørsel og andre overflader. De kan også sætte sig på husmur og andet murværk, samt træværk eller angribe havemøbler, stakit, drivhus. Ja faktisk nærmest alt hvad du har udendørs kan potentielt blive angrebet af alger. De kan faktisk vokse på de fleste overfladetyper hvadenten det er en træterrasse eller belægningssten af sten, beton eller andet materiale. Ujævne overflader af et blødere materiale har dog tendens til at blive ramt værre end hårdere og mere jævne overflader.

Alger har dog de absolut bedste vækstbetingelser hvor det er vådt, og hvor lys er begrænset. I skygge af træer hvor regnvand også er tilstede fx. giver de helt perfekte vilkår for algevækst.

Quick facts om alger
  • Navne: Alger, lav, mos
  • Påvirkede områder: Stier, terrasse, indkørsel, sten, havemøbler, hegn
  • Primære årsager: Fugt, skygge, dårligt afløb
  • Sæson: Mere synlige om vinteren eller efter kraftig regn men tilstede året rundt

De fleste er nok enige i, at den typisk grønne vækst ikke ligefrem er køn at se på. Det er dog ikke udelukkende for syns skyld at alger bør fjernes. De berørte områder bliver fx. slimede, når de bliver våde hvilket skaber gode forudsætninger for ulykker.

Hvis algerne ikke fjernes og ligger og tørrer hen over sommeren bliver de sorte og får terrassen til at se beskidt og uindbydende ud – og processen gentager sig den efterfølgende vinter, hvilket blot får problemet til at fremstå værre. Derudover slider det på fliserne, hvilket betyder kortere levetid.

Hvis algerne ikke fjernes og ligger og tørrer hen over sommeren bliver de sorte og får terrassen til at se beskidt og uindbydende ud – og processen gentager sig den efterfølgende vinter, hvilket blot får problemet til at fremstå værre.

Alger er ofte mere genstridige i efteråret og om vinteren fordi der er mere sollys og mindre regn. Foråret er derfor det mest oplagte tidspunkt at få renset terrassefliserne for alger og andet skidt.

Algevækst kan aldrig 100% forhindres – det vil altid regne og årstiderne skifter. Du kan dog træffe nogle valg, der kan gøre chancen for algevækst mindre. De helt åbenlyse er naturligvis vedligehold og jævnlig rens. Nogle bygger deres terrasse så den står en smule på skrå, hvilket skaber bedre dræn så vandet bliver ledt væk fra fliserne. På den måde har alger og mos dårligere betingelser for at gro og sprede sig.

Sådan fjernes alger på fliser
Der findes mange metoder til at rense fliser. Højtryksrens er almindeligt anvendt metode, her skal man dog være påpasselig da det kan skade fliserne hvis man ikke er rutineret. Nogle anvender også et algemiddel – men her er det vigtigt at man anvender et kvalitetsprodukt da visse typer grundlæggende set blot er et blegemiddel. Meget harske midler kan have en negativ effekt på flisernes overflade.

Generelt set vil disse produkter fjerne algerne, men kommer i vores erfaring ikke helt ned og tager problemet fra bunden. Vi anvender maskine, da det er klart den mest effektive men samtidigt også en skånsom måde at rense fliser på, hvis det gøres rigtigt.

Hvorfor kan alger overhovedet gro på fliser?
Mange forstår ikke hvorfor mos og alger overhovedet kan vokse på hårde overflader som havefliser, møbler, sten, tag og lignende. Disse organismer har brug for næring for at overleve præcist som du og jeg og de får denne fra varierende kilder. Støv og meget fine aerosoler (en sky af dråber eller partikler) fra træer, buske og andet organisk materiale er alle kilder til næring, for det der gror på din terrasse. Algebekæmpelse er derfor noget man aldrig helt slipper for, men man kan sørge for at de skaber mindst problemer på sigt ved at tage hånd om problemet så snart det opstår.

Så uanset om det er din træterrasse, betonfliser eller andet der skal renses og algebehandles er du altid velkommen til at give os et kald. Du kan også skrive en mail eller udfylde kontaktformularen her på siden – så vender vi tilbage hurtigst. Vi garanterer at dine fliser kommer til at se ud næsten som nye til en billig pris, uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Ring Email

Kontakt os

Flisepest - Fliserens - Rens af FliserFlisepest - Fliserens - Rens af Fliser

Bliver klogere på fliserens og alger

Jysk Algeservice

HELE DANMARK ER VORES ARBEJDSPLADS

Algerne gror over hele Danmark, og om du bor på Sjælland, Fyn eller i Jylland, så er vi klar til at komme forbi dig, og hjælpe dig i din kamp imod algerne.

Kontakt os i dag og få et skarpt tilbud

Ring Email

Kontakt os