Jeg vil hellere end gerne have givet 1000 stjerner – har fået renset fliser omkring huset – God service mm – tusind tak for.. [ ]Sten K.

Jeg kan varmt andbefale Jysk Algeservice. De har renset mine fliser meget flot.
flot arbejde.Anne Lise Rosenkvist Petersen

3 metoder til at fjerne alger og andet uønsket vækst på fliser

Om det er et udendørs måltid med familie eller venner, solbadning eller andre aktiviteter er terrassen for mange nærmest som en anden stue, særligt i de varme sommermåneder. For at få mest ud af dine timer på terrassen er det naturligvis vigtigt, at der generelt er rent og pænt – ikke mindst overfladen på dine terrassefliser.

Alger og anden grøn vækst gror særligt på områder med begrænset sollys, og problemet forværres yderligere på regnfulde dage. I det følgende ser vi nærmere på 3 metoder til at gøre livet surt for den uønskede vækst på dine dyrebare havefliser.

Hvis du gør det selv er metoderne naturligvis ikke garanterede, og resultatet afhænger også af flere faktorer – fx. hvor slemt dine fliser er tilredt, og hvor længe problemet har stået på. De fleste eksperter anbefaler, at fliserne på terrasser renses to gange om året – om foråret og igen til efteråret.

Sikkerhedstip!
Brug altid sikkerhedsbriller når du anvender en højtryksrenser, særligt hvis du ikke er rutineret bruger.

Højtryksrens
Særligt om foråret og i nogle tilfælde om sommeren vælger mange højtryksrens, da det er en effektiv måde at rense terrassefliserne på. Her er det dog vigtigt, at du ved hvad du har med at gøre, da højtrykspuling kan forårsage skade på fliserne. Det kan fx. skylle sandet mellem fliserne op hvilket potentielt kan føre til, at fliserne forskubber sig. Det kan også skade flisernes overflade og gøre dem mere porøse, hvilket faktisk kan forbedre algernes levevilkår, da de således bedre kan trænge ned i fliserne.

Dette betyder ikke alene at dine fliser i så fald vil skulle renses oftere, det vil også koste mere tid og besvær i fremtiden. Når det er sagt, er højtryksrens dog den mest effektive metode til fliserens. Det kræver bare at man har erfaring eller ved præcist hvad man gør.

Vær opmærksom på at særligt kompositterrasser er særligt følsomme overfor højtryksrens og kræver ekstra påpasselighed.

Klorin eller klar eddike
Mange forsøger sig med klorin eller klar eddike. Klorin er dog ikke sundt for miljøet, og kan skade planterne i din have, hvilket gør det til et mindre oplagt middel til udendørs brug.

Klar eddike er et mere naturligt middel, men kan faktisk også i mindre omfang skade plantelivet, særligt græs og urter. Klar eddike kan også beskadige natursten, hvorfor det anbefales at du til at begynde med tester metoden af på et begrænset område, inden du for alvor går i gang.

Mikstur af (blød) sæbe og varmt vand
Denne metode kan både være effektiv på terrassefliser men også på træterrasser. Det kræver dog en masse skrubben med en hård børste, og det er en ret så tidskrævende metode, som dog kan dog føre til et ganske flot resultat. Ulempen er dog at den ikke på samme måde som højtryksrens kommer ned i dybden på fliserne.

Dermed vores korte gennemgang af de 3 mest almindelige metoder til fliserens. Der findes naturligvis flere måder at gøre det på, som vi måske kommer nærmere ind på i et kommende indlæg her på siden.

Hvis du ikke har mod på opgaven selv, kan du trygt overlade den til os. Vores team af professionelle renseteknikere sørger for at fjerne 100% af alger, snavs, sorte pletter på din terrasse – og vi sørger også for at terrassens naturlige farve kommer tilbage til overfladen og dræber bakterier og biologiske sporer i processen. Vi garanterer en pletfri finish på alle typer terrasser!

Kontakt os i dag og få et uforpligtende tilbud, nemt og hurtigt.

Udfyld formularen og modtag et tilbud nemt og hurtigt

  Navn

  Adresse (valgfri)

  Postnummer (valgfri)

  Telefon

  E-mail

  Beskriv kort din opgave (valgfri)

  Jeg vil hellere end gerne have givet 1000 stjerner – har fået renset fliser omkring huset – God service mm – tusind tak for.. [ ]Sten K.

  …fliserne faktisk var flottere, end da de var nye. En stor ros til firmaet for prisen og til medarbejderne for et flot stykke arbejde.Finn Brinch
  Jysk Algeservice

  HELE DANMARK ER VORES ARBEJDSPLADS

  Algerne gror over hele Danmark, og om du bor på Sjælland, Fyn eller i Jylland, så er vi klar til at komme forbi dig, og hjælpe dig i din kamp imod algerne.

  Kontakt os i dag og få et skarpt tilbud

  Ring Email

  Kontakt os