MILJØGODKENDT ALGEBEHANDLING AF FLISER OG TAG

Alger er et tilbagevendende problem – man slipper aldrig helt for dem, men de kan holdes ret effektivt nede. Det kræver dog at du regelmæssigt tager hånd om problemet og tager bekæmpelsen alvorligt.

Alt hvad der befinder sig udendørs kan faktisk blive angrebet af den uønskede algevækst. De primære områder mange er opmærksomme på er tag og fliser. Men også havemøbler, legehus, fuglebad, krukker og andet der måtte befinde sig udendørs, kan potentielt blive ramt.

 Læs også: Hvad er alger på fliser egentligt? 

Du kan naturligvis finde en strøm af gode råd om algebehandling på internettet – men også mange knap så gode. Det første man skal gøre sig klart er at det faktisk er ulovligt bare at anvende diverse kemikalier, som ikke er godkendt af Miljøstyrelsen netop til bekæmpelse af alger.

Vi bruger det eneste danskproducerede middel til algebekæmpelse der er godkendt af Miljøstyrelsen til netop algebekæmpelse – Neutralon, som samtidigt er skånsomt mod miljøet. Med et ikke-godkendt middel til algefjernelse, er der er meget stor risiko for at du forurener grundvandet. Det er ikke blot uhensigtsmæssigt for miljøet, det er dyrt at få udbedret og til gene for mennesker og dyreliv.

Neutralon har en næsten neutral pH-værdi og kan derfor trygt anvendes på stort set alle typer af hårde underlag uden at angribe eller misfarve overfladen. Som et ekstra plus er Neutralon også antistatisk og derfor særdeles velegnet til at holde solceller rene.

Vores algefjerner er testet af Institut for Agroøkologi på Aarhus Universitet. Her forskes i samspillet mellem planter, dyr, mennesker og miljø inden for agroøkosystemer og her er vurderingen, at midlet fungerer effektivt mod algevækst. Udover den dokumenterede effekt er midlet biologisk nedbrydeligt og skader altså IKKE grundvandet på nogen måde og giver i øvrigt heller ingen misfarvninger.

Algemidlet er både godkendt og effektivt til behandling af alger på en lang række overflader som beton, tegl, cement, fibercement, tagpap, træ, glas samt metal og plast. Dvs. det kan stort set bruges på alle typer tag, fliser samt hvad du ellers må have på terrassen eller i haven.

Tips til algebehandling

Algebehandling skal altid foregå i tørvejr, hvor det vil have en synlig effekt allerede efter få timer. Midlet skal herefter ligge og virke og i samspil med med vejr og vind, vil den uønskede algebelægning forsvinde efter nogle uger.

  • En god ide er at tage det hele på en gang, så det ikke spreder sig.
  • Brug så lidt kemikalier som muligt.
Specialformuleret algemiddel
Vores algemiddel er specialformuleret og baseret på hvad der i fagsproget hedder kationiske tensider og andre vaskeaktive stoffer, der er specielt fremstillet til at dræbe alger. Det biologisk nedbrydeligt og det eneste danskproducerede algemiddel, der også er miljøgodkendt af Miljøstyrelsen.

Alger på fliser

Hvis du har mod på algebekæmpelse på dine fliser selv, kan du anvende rent vand, en kost og evt. sand til slibning af fliserne. Herefter lader du sol og vind tørre de sidste algerester. Vi anbefaler dog brug af højtryksrenser så du mest effektivt kommer i dybden på problemet. Højtryksrens kan dog skade fliserne, så her er det vigtigt, at du ved hvad du har med at gøre og anvender det rette tryk til netop din type fliser.

Alger på tag
Alger kan faktisk sætte sig på alle typer tag. Nogle er mere modstandsdygtige end andre, men ingen slipper helt for de grønne organismer.

Kontakt os i dag på telefon, mail eller ved at udfylde vores kontaktformular og vi sender dig et godt tilbud på algebehandling af dine fliser og/eller tag hurtigst.

Flisepest - Fliserens - Rens af FliserFlisepest - Fliserens - Rens af Fliser

Bliver klogere på fliserens og alger

Jysk Algeservice

HELE DANMARK ER VORES ARBEJDSPLADS

Algerne gror over hele Danmark, og om du bor på Sjælland, Fyn eller Jylland, så er vi klar til at komme forbi dig, og hjælpe dig i din kamp imod algerne.

Ring Email

Kontakt os