Jysk Algeservice

PERFEKT TAGRENS OG ALGEBEHANDLING - KONTAKT OS I DAG!

TAGRENS - RED DIT TAG MED EN ALGEBEHANDLING

Ring Email Kontakt os
Dræber algerne
Redder dit tag
Billig løsning

Hvad er alger på taget – og hvordan du fjerner dem

Algesporer transporteres gennem luften. Når de lander på en hvilket som helst overflade, som fx. dit tag tager de fat og begynder at gro. Ofte er alger slet ikke synlige før de begynder at blive et problem. For at give dit tag den længst mulige levetid, er det afgørende at du tager hånd om algevæksten så tidligt som muligt, så du forhindrer at de spreder sig og medvirker til potentielt at forårsage skade på dit tag.

Det er ikke kun skidt og blade, der kan samle sig på taget – alger, som hverken er kønne eller nyttige, er et langt større problem, der ovenikøbet kan være medvirkende til, hvad der kan udvikle sig til et dyrebart bekendtskab i det lange løb.

Tag kan udvikle forskellige former for alger, lav og og svampe. Mange tror at alger, er det samme som skimmel. I de fleste tilfælde er der dog tale om bestemt type alge, der efterlader mørke plamager på taget når den nedbrydes naturligt. Det bliver kun værre som årene går, indtil dit tag bliver grundigt renset.

I det følgende vil vi forsøge at gøre dig klogere på alger, hvordan du genkender dem, og hvad du kan gøre.

Hvordan ser alger på taget ud?
I de fleste tilfælde fremstår alger som en misfarvning af tagpladerne. Det kan fx være sorte pletter, plamager eller noget der ligner mos. Alger kan også ligne skimmel (hvilket dog ikke udelukker at skimmel også kan være tilstede på dit tag). Algevæksten kommer sig særligt af vand der har ophobet sig over tid.

Hvis du ser nogen af følgende tegn er alger sandsynligvis til stede på dit tag:

  • Sorte striber
  • Grønne eller hvide pletter
  • Runde lav
  • Grøn mos der spreder sig på taget
Alger behøver ikke at være synlige
Mange tror fejlagtigt at det kun er nødvendigt at rense den del af taget, der har vækst eller synlige pletter. Dette er en stor fejl! De mørke pletter du ser, er et resultat af bakterier, der har udviklet en synlig ydre ”kappe”. De kan sagtens være til stede også på de områder af taget, hvor du ikke umiddelbart kan se noget. Derfor er det afgørende, at hele taget bliver renset i dybden.

Som nævnt er alger ikke det samme som skimmel. De er langt mere almindeligt forekommende, selvom de er mindre farlige for mennesker. Alger kan overtage dit tag på 4 år eller mindre afhængig af forholdene. Hvis du bemærker vækst eller misfarvning, er det derfor vigtigt at få foretaget en inspektion. Det kan fastslå om der forekommer alger på dit tag og dermed afgøre hvad den rette løsning på problemet er.

Hvad forårsager alger?
Alger er en ikke-blomstrende vandplante, der ikke har rødder eller blade ligesom andre planter. De trives bedst i fugtige og varme miljøer men selv under mere almindelige forhold, forekommer de ofte. De vokser hurtigst i varme og fugt såsom i læ af skygge fra store træer. Alger har også brug for næring og desværre giver mange almindeligt brugte tagplader gode vækstbetingelser og dermed algerne mulighed for at overleve og sprede sig.

I de fleste tilfælde starter det med en enkelt algespore, der finder vej op på dit tag. Regn giver også alger gode vækstbetingelser for alger men er ikke en forudsætning, hvis fugtigheden i luften er tilstrækkelig. Grene der hænger ind over taget, tilstoppede tagrender, porøse tagplader og dårlig ventilation er ligeledes faktorer der typisk medvirker til forværring.

Professionel hjælp eller gør-det-selv
Tagrens er kun et gør-det-selv projekt for de færreste. Dem der har mod på selv at gøre det selv vil naturligvis skulle leje en højtryksrenser og købe de rette rensemidler. Samtidigt skal man vide hvad man har med at gøre, da højtryksrens kan skade taget, hvis der anvendes for højt tryk til den givne type tagplade. Derfor vælger mange at spare både tid og besvær og potentiel skade på taget ved at overlade opgaven til professionelle renseteknikere. Vælger du gør-det-selv vejen er det vigtigt at du sætter dig grundigt ind i tingene først, så det bliver gjort ordentligt og ikke gør skade på taget.

Ring Email

Kontakt os

Dræber algerne
Redder dit tag
Billig løsning
SÅDAN GØR VI

ALGEBEHANDLING AF TAG

1
Vi algebehandler taget med en algebehandling som dræber algernes rødder..
2
.. sprøjter en skumblanding på som sørger for at algebehandlingen bliver liggende på taget..
3
.. og efter få uger vil algerne visne og vil med tiden falde af taget, alt afhængigt af vind og vejr.
Jysk Algeservice

HELE DANMARK ER VORES ARBEJDSPLADS

Algerne gror over hele Danmark, og om du bor på Sjælland, Fyn eller i Jylland, så er vi klar til at komme forbi dig, og hjælpe dig i din kamp imod algerne.

Kontakt os i dag og få et skarpt tilbud

Ring Email

Kontakt os