Jysk Algeservice

PERFEKT TAGRENS OG ALGEBEHANDLING - KONTAKT OS I DAG!

TAGRENS - RED DIT TAG MED EN ALGEBEHANDLING

Ring Email Kontakt os

Hvorfor tagrens? Fordi dit tag er en investering

Et tag har naturligvis brug for vedligeholdelse ligesom alt andet på dit hus. Det er dog vores erfaring at mange overser taget. Det kan være fordi taget ikke umiddelbart er så let tilgængeligt som gulve eller terrasse. Eller måske fordi man bare har mere tendens til at tænke på det, man er i nærkontakt med på daglig basis.

Uanset årsagen er der faktisk mange husejere, der først tænker over det, når man begynder at kunne se en synlig forandring på taget. Det er en stor fejl, der kan udvikle sig til en kostelig affære i det lange løb.

Sørg for at inspicere dit tag med jævne mellemrum så du tager evt. større problemer i opløbet – mens de stadig er forholdsvist lette og billige at få repareret.

Et beskidt tag fyldt med nedfald, pletter, mos og lav er ikke appellerende at se på – hverken for dig selv, dine naboer eller forbipasserende. Men det er ikke kun af kosmetiske hensyn at du bør få dit tag renset jævnligt – ellers kan taget blive beskadiget, hvilket bliver meget dyrere. En grundig tagrens forlænger dit tags levetid.

Vi kan naturligvis ikke sætte naturen ud af spil – dit tag vil blive eksponeret for naturens luner på daglig basis. Mange tænker at regn tager skidtet – og det gør det også. Men kun det almindelige skidt Regn tager almindeligt skidt, men det mere genstridigige er det der sætter sig:

 • Alger
 • Mos
 • Svampe/lav

Disse er mere genstridige end almindeligt skidt og kræver lidt mere forklaring

Alger
Alger er ikke bare bare uskønne at se på, de kan sætte sig på taget og give permanente pletter. I det lange løb kan de være medvirkende til at forårsage skade på de underlæggende materialer. Ydermere kan de medvirke til dannelse af skimmel som naturligvis udgør en endnu større fare, både for dit hjem men også for familiens sundhed.
Alger kan også sprede sig til andre bygninger som fx din carport eller et skur eller din nabos hus.

Kan kun give de bedste anbefalinger, kom som aftalt, og veludført arbejde.Kaj Aage Hansen

Lav
Lav er faktisk en kombination af alger og svampe og disse gror i perfekt samvækst. Disse plantelignende organismer danner rødder der trænger ind i tagpladernes hvor de kan finde næring. Lav kan være særligt genstridige og svære at fjerne.

Mos
Ulig alger og lav er mos faktisk en plante der har behov for en del fugt for at kunne overleve. De trives altså bedste i skygge, hvor fugt fordamper langsommere. Mange træer omkring huset, fx. med grene der hænger ind over taget giver mos god næring og dermed gode vækstbetingelser. Som med alger, transporteres mos sporer gennem luften eller med dyr og spredes let i nabolaget.

Kan skade taget
De pletter og gevækster forårsaget af alger, lav og mos kan skade taget. Både gennem nedbrydning af tagplader og råd i det træ der er i taget. Dette medfører naturligvis dyre reparationer og i værste fald behov for et helt nyt tag. Hvis du er i tvivl, er det altid en god ide at få foretaget en inspektion af en professionel.

Skade på tagplader
Disse gevækster kan beskadige dit tag ved at medvirke til hurtigere at nedbryde dine tagplader. Disse organismer fortærer altså langsomt dine tagplader.
Lav kan være temmelig skadeligt for tagplader fordi deres rødder kan more sig igennem materiale og lave stødmærker og i sidste ende medvirker til ødelæggelse af tagpladerne.
Mos er endnu værre. Mos kan løfte kanten af tagplader hvilket er et tidligt tegn på at taget skal skiftes. Mos holder ydermere på vand, og med frost om vinteren kan det føre til endnu mere skade. Mos fx. kan skubbe tagpladerne, så de er mere modtagelige for fx vindskade. Det kan ydermere indfange nedfald og ophobe vand.


Råd i træværk

Mos kan holde på vandet og aflede vand hvilket gør dit tag mere modtagelig for råd og læk. Mos har tendens til at gro mellem spalter mellem tagplader som er det sidste sted vand fordamper fra taget. Hvis fugt trænger ned i det tagets træværk vil du stå med et alvorligt problem. Det kan nemlig medføre råd og blødgøring af træet hvilket igen kan føre til læk og dyre reparationer. Hvis du lader stå til igennem flere år kan det i værste tilfælde betyde, at taget skal udskiftes.

Mos er heldigvis let at spotte, men tegn på råd i træet er ikke altid synlige for den typiske husejer. Man ved altså ikke hvor meget skade der er gjort og man kan have læk uden at vide det – hvilket naturligvis blot forstærker skade på træet. Råd i træet forkorter ikke bare tagets levetid, det kan medføre skimmel som kan være farligt for helbredet for både dig og din famile.
Evt. skadedyr kan også gøre mere skade når træet begynder at rådne.

Skimmel og dit helbred
Skimmel kan forekomme hvis fugt ophobes i taget. Vand og fugt i samspli med alger kan være katalysator for skimmel, som ikke bare er farligt for dit tag men også din sundhed.

Alger i sig selv er ikke farlige for mennesker, men særligt i tilfælde hvor de udvikler sig til skimmel vil der være potentielle sundhedsrisici forbundet. Tilstedeværelsen af skimmel kan nemlig medføre at den luft du og din familie indånder indeholder bakterier, som fremmer sundhedsproblemer såsom åndedrætsbesvær, allergi og astma.

Udover ikke at se kønt ud, og kan forringe gensalgsværdien af dit hus indtil reparationer er foretaget.

 

Tagrens giver ikke kun dit tag nyt liv og får det til at fremstå flot, det beskytter også tagets grundlæggende sundhed – og dermed din investering. Tagrens anbefales typisk ikke som gør det-selv projekt. I modsætning til fx. tagrenderens som du kan gøre selv kan man gøre skade med fx. en højtryksrenser. Derudover bør de rigtige midler anvendes for at opnå det bedste resultat samt skåne miljøet så meget som overhovedet muligt.

I nogle tilfælde kan vækst af alger, mos og lav være så omfattende at taget er skadet at en tagrens ikke er nok og det er på tide at udskifte taget.

Der er altså mange grunde til at være opmærksom på og holde øje med dit tag. Vær opmærksom på forandringer, undersøg hvad de betyder og kontakt en professionel hvis du er den mindste smule i tvivl. At lade stå til er aldrig ender som oftest med at blive en dyrere løsning i det lange løb.

Ring Email

Kontakt os

Få et uforpligtende tilbud på tagrens

  Navn

  Adresse (valgfri)

  Postnummer (valgfri)

  Telefon

  E-mail

  Beskriv kort din opgave (valgfri)

  Kan kun give de bedste anbefalinger, kom som aftalt, og veludført arbejde.Kaj Aage Hansen

  SÅDAN GØR VI

  ALGEBEHANDLING AF TAG

  1
  Vi algebehandler taget med en algebehandling som dræber algernes rødder..
  2
  .. sprøjter en skumblanding på som sørger for at algebehandlingen bliver liggende på taget..
  3
  .. og efter få uger vil algerne visne og vil med tiden falde af taget, alt afhængigt af vind og vejr.
  Jysk Algeservice

  HELE DANMARK ER VORES ARBEJDSPLADS

  Algerne gror over hele Danmark, og om du bor på Sjælland, Fyn eller i Jylland, så er vi klar til at komme forbi dig, og hjælpe dig i din kamp imod algerne.

  Kontakt os i dag og få et skarpt tilbud

  Ring Email

  Kontakt os

  Dræber algerne
  Redder dit tag
  Billig løsning